Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fältvägen ett utmärkt äldreboende

Vi har vår mor/svärmor boende på Fältvägen 1, Gul avdelning, samma avdelning där personen som omtalades i ÖP:s artikel 22 september vistas. Hon har bott där drygt två år och vi besöker henne en–två gånger i veckan. Vi har aldrig upplevt vanvård där.

Mor/svärmor upplever att mat serveras så ofta att hon inte alltid är hungrig när det är dags igen att inta en måltid eller ett mellanmål. När vi frågat om maten var god så har hon svarat att den var bra. Hon kommer däremot inte alltid ihåg vad hon ätit.

Vi har även ofta hälsat på vid lunchtid och suttit bredvid matbordet. De som behöver hjälp med matning får det mycket milt och med stor respekt.

Lägenheten utrustad med minikök, det finns kylskåp som vi anhöriga kan fylla med det vi vet att hon tycker extra bra om.

Det är fantastiskt tryggt att veta att det finns sköterska och läkare som alltid undersöker hennes behov av vård och/eller mediciner. Eftersom vi inte är utbildade läkare så litar vi helt på deras kompetens. Vi har aldrig upplevt att hon har varit drogad.

När hon flyttade in fick vi nycklar så det har aldrig varit problem att hälsa på.

Att dörren är låst under natten tycker vi är positivt. Det är lite olika demensnivå på de boende och på så sätt får hon nattro.

Den låsta dörren är mycket enkel att öppna inifrån. Hon är absolut inte inlåst. Hon tycker också att det är lite ”roligt” att nattpersonal alltid kommer in under natten och kollar till henne. Tryggt med andra ord.

Hon har larm och de gånger hon behövt trycka på larmknappen har personal alltid kommit. Vi har frågat om det dröjt länge innan hon fått hjälp men så har hon inte upplevt det.

Städning, tvätt, personlig hygien som dusch och hårtvätt får hon alltid hjälp med. Personalen ordnar fotvård, hjälp till tandvård med mera.

Flera gånger i månaden är det underhållning i samlingssalen och de som behöver hjälp att komma dit får alltid det. Den sociala biten på äldreboendet, trots deras olika nivå av demens, är ovärderlig. Stimulans med andra ord.

Naturligtvis har anhöriga all rätt att anmäla verksamheten för det man upplever som vanvård men det vi upplever tråkigt med ÖP:s artikel är att inte även vi andra anhöriga fick berätta om våra erfarenheter av boendet på Fältvägen.

Som personal skulle jag kanske även tappat lite av min arbetsglädje eftersom artikeln var enbart negativ.

Bertil och Eva Andersson

son och sonhustru

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel