Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Familjecentrum och fritids blir utan lokaler

Både Familjecentrum i Svenstavik och fritids i Åsarna behöver nya lokaler när de nuvarande lokalerna tas i bruk för annan verksamhet under våren.

Annons

Som ÖP tidigare berättat berörs både dessa verksamheter när omflyttningen sker inför ombyggnaden av sjukhemmet i Svenstavik.

Till Familjecentrums lokaler på Hagens förskola flyttas då Bergsvikens förskola vars lokaler övertas av Kommunrehab.

Fritids i Åsarna får överlämna sina lokaler till äldreomsorgen. Sex patienter från sjukhemmet i Svenstavik flyttas över till den lokalen under ombyggnaden av sjukhemmet.

Innan nya lokaler blir tillgängliga för Familjecentrum kommer den verksamheten troligen att bli vilande en tid.

– Men avsikten är att man så fort det går ska flytta in i andra lokaler, troligen till Galhammars förskola, säger verksamhetschefen Helén Rikardsson.

Fritids i Åsarna, som i dag disponerar en stäng avdelning på äldreboendet Treklövern i Åsarna, behöver också nya lokaler.

– Det kan antingen bli på skolan eller i bibliotekets lokaler ifall det stängs. Varken Familjecentrum eller fritids i Åsarna blir utan lokaler, säger Helén Rikardsson.