Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Familjedag i snön

I torsdags var det familjedag i Hammarstrands rodelbacke. Skolorna som undervisar svenska för invandrare, SFI, bjöd in sina elever med familjer till en dag i snön.

Margareta Nordling är lärare i SFI och berättar om sportlovsveckan.

– I går åkte vi längdskidor, i dag är vi här i rodelbacken och i morgon ska vi pimpelfiska.

Det är närmare 60 personer som gör backen osäker och alla deltagare är elever som läser SFI. De studerar antingen i Bispgården eller i Hammarstrand. Margareta berättar att aktivitetsdagarna brukar äga rum året om.

– Det är viktigt att visa upp vad som finns här. Vi brukar bestiga Vättaberget, besöka hembygdgården och visa våra sevärdheter.

Snowracer är en ny upplevelse för bland annat Ina Palekenkaya. Hon kom till Sverige i oktober men kan redan mycket svenska.

– Jag har aldrig sett en sådan här snowracer. I Vitryssland har vi slalom, släde och en rysk typ av släde, men ingen sådan här.

Åldrar och tidigare nationalitet varierar bland hjälmbärarna på Kullstaberget. Gemensamt är viljan att lära sig det svenska språket och att ta sig ner för backen oskadd.