Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Familjen Ulfsgård dominerade på Travgalan

Deras uppfödningar sprang in över en miljon 2013. Inte konstigt att familjen Ulfsgård från Offerdal dominerade travgalan.
– Det här är fantastiskt roligt, säger Mats Ulfsgård.

2013 var ett kanonår för familjen Ulfsgårds uppfödningar. Kallbloden från Offerdal sprang in mer än 1,1 miljoner kronor.

– Att det var så mycket visste jag inte innan i kväll, säger Mats Ulfsgård.

Det uppmärksammades förstås rejält på Östersundstravets gala. Nyblivna fyraåriga stoet Ulvsås Ballerina utsågs till årets yngre kallblod. Hon lade också beslag på den tyngsta utmärkelsen – årets häst.

– Det var väldigt roligt. Det var mer än jag väntade mig, säger hästens tränare Jan-Ivan Eriksson.

Ulvsås Ballerina tog sig till final i norska stokriteriet där hon galopperade bort tredjepriset. Jan-Ivan Eriksson hyllar hästen, men också träningsmöjligheterna på Östersundstravet, och tror på ett nytt bra år för Ulvsås Ballerina.

– Jag tror att hon kan utvecklas, hon var inte fullt utnyttjad i fjol, säger han.

Ulvsås Zico, årets äldre kallblod på Östersundstravet 2013, inledde året med en V75-seger på Bergsåker i januari.

– Det var riktigt toppen. Han var väldigt bra i ordning den dagen och kom iväg bra från start. Då är han inte lätt att rå på, säger Gunnar Gabrielsson, tränare till Ulvsås Zico.

Men Ulvsås Zico hade också en period när han var svår i humöret och galopperade mycket. Nu tycker Gunnar Gabrielsson att hästen känns lugnare.

– Han är lugnare nu än i fjol, så jag har förhoppningar att det ska gå bättre. Men det ska bevisas också, säger Gunnar Gabrielsson.

Vilka som fick priset årets uppfödare var inte överraskande – familjen Ulfsgård i Offerdal.

– Det här är så roligt. Vi har läst in oss på stammar och så är det superviktigt att lyckas sälja hästar till bra tränare, säger Mats Ulfsgård.

Ett helt nytt pris delades ut på årets travgala till en person som betytt mycket för hästen. Det gick till Jonna Träskvik, som arbetar hos amatörtränaren Hans Swedin.