Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fängelse för 21-årig kvinna som orsakade olycka i Brånan

En 21-årig kvinna döms till fängelse efter en vådlig bilfärd som slutade med en olycka. Hon döms för grov olovlig körning och grovt rattfylleri medan den jämnåriga kvinnan som åkte med i bilen döms för tillåtande av olovlig körning.

Olyckan inträffade i juni 2015 vid Brånan utanför Åsarna i Bergs kommun.

Bilen kolliderade med mitträcket och slog runt. Kvinnan som körde hade fått sitt körkort inkallat och hon var kraftigt berusad. Hon hade 1,7 promille alkohol i blodet visade polisens provtagning.

Hon döms till fängelse i en månad och 14 dagar. Visserligen var hon bara 20 år när hon begick brotten, vilket skulle kunna vara en anledning till att döma till en annan påföljd, resonerar tingsrätten. Men grovt rattfylleri har fängelse som en normal påföljd och det finns inte heller något i kvinnans personliga förhållande som gör att hon inte bör få fängelse. Därför dömer rätten kvinnan till ett fängelsestraff.

Hennes kamrat döms alltså för att ha tillåtit föraren att köra. Hon döms att betala 30 dagsböter à 130 kronor, det vill säga totalt 3 900 kronor.

Läs mer:

Kvinna åtalas efter trafikolycka i Brånan