Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fängelse för kvinnomisshandel

En 46-årig Östersundsbo har dömt till fyra månaders fängelse för att i oktober i år ha misshandlat den kvinnan han då levde tillsammans med.

Mannen åtalades för att vid två tillfällen ha misshandlat kvinnan.

Östersunds tingsrätt fann det styrkt att mannen någon dag i mitten av oktober i år tryckte upp kvinnan mot en vägg och tog stryptag på henne.

Samma sak upprepades enligt tingsrätten 22 oktober.

Mannen greps 23 oktober och anhölls samma dag. Några dagar senare beslutade Östersunds tingsrätt att häkta mannen, och han är fortfarande frihetsberövad.

Mannen har berättat att det vid båda tillfällena uppstod tumult mellan honom och sambon, att sambon båda gångerna gav honom en örfil och att han för att lugna henne tryckte upp henne mot en vägg i lägenheten.

Kvinnan har berättat att hon första gången kan ha knuffat i väg mannen och att hon den andra gången gjorde det.

Vid en sammanvägning av vad kvinnan berättat, vad andra bevittnat, och vad den åtalade mannen själv har sagt kom tingsrätten fram till att mannen gjort sig skyldig till de två fall av misshandel han åtalats för.

Rätten slår också fast att mannen inte har utsatts för någon provokation som ska lindra straffet.

Mannen kommer sitta kvar i häktet till dess att det finns plats på en kriminalvårdsanstalt. För tingsrätten bedömde att det finns risk för fortsatt brottslighet om mannen släpps fri.

Han får räkna bort från fängelsestraffet den tid han varit frihetsberövad.