Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fängelse för Persbrandt i knarkmål

Skådespelaren Mikael Persbrandt döms av Stockholms tingsrätt till fem månaders fängelse för narkotikabrott. Han döms för innehav av 12 gram kokain i maj i fjol.

Skådespelaren Mikael Persbrandt döms av Stockholms tingsrätt till fem månaders fängelse för narkotikabrott. Han döms för innehav av 12 gram kokain i maj i fjol. Trots att Persbrandt inte togs med kokainet på sig anser domstolen att det är bevisat att han köpt knark.

Elva personer har åtalats i härvan där knark sålts med taxiverksamhet som täckmantel, och flera döms till långa fängelsestraff. Två män får tio års fängelse vardera för grov narkotikasmuggling.

Persbrandt har hela tiden nekat. Bevisen som lagts fram handlar om buggade samtal där knarksäljarna pratar om vad Persbrandt har köpt. Dessutom har det ringts från skådespelarens telefon till säljarna.

– Jag har inte ringt de här samtalen till det här numret och har varken beställt taxi eller kokain, svarade Persbrandt.

Domen kan överklagas till hovrätten. Persbrandt kan ansöka om att få bära fotboja i stället för att sitta på anstalt, vilket många som får kortare straff än ett halvår beviljas.