Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fängelse för sifonbedrägeri

En 35-årig kvinna från Östersund har dömts till tre månaders fängelse och drygt 8000 kronor i skadestånd av Östersunds tingsrätt.

Det kvinnan har gjort sig skyldig till är att hon vid upprepade tillfällen har beställt gaspatroner till gräddsifoner i andra människors namn. Gasen har hon missbrukat som berusningsmedel och bedrägerierna har i flera fall lyckats eftersom hon har använt personuppgifter från människor med namn som har varit identiska eller snarlika med hennes, eller andra personer vars legitimation hon hade tillgång till.

Avslöjad blev hon efter att företaget som säljer gaspatronerna hade börjat fatta misstankar mot henne och slog larm.

Kvinnan har dömts för en rad liknande bedrägerier sedan tidigare och i denna omgång fann henne skyldig till två bedrägerier, fem bedrägeriförsök och två fall av ofredanden av personerna vars identiteter hon stal.

På grund av risken för att kvinnan ska återfalla i brott bedömer tingsrätten att hon måste sitta häktad fram tills fängelsestraffet påbörjas.