Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fängelse för styckmord

Hon dödade och styckade en ung kvinna. Nu döms 25-åringen till 16 års fängelse för mord och brott mot griftefriden.

Annons

Utrustad med hammare, kniv, sprutor och kanyler tog sig 25-åringen till Askersund i somras. Enligt hennes försvarare, Johan Eriksson, var syftet inte att åka dit för att döda den yngre kvinnan. Men det var så det slutade.

25-åringen har berättat hur hon styckade kroppen i badrummet med hjälp av en såg och en kniv. Kroppsdelarna stoppade hon i påsar och gömde vid Hällabrottet i Kumla.

Åklagaren krävde livstids fängelse för mord och påstod att brottet planerats under lång tid.

I sin dom slår Örebro tingsrätt fast att det var just ett mord och dömer kvinnan till 16 års fängelse. Hon döms också för brott mot griftefriden.

Johan Eriksson har tidigare sagt till TT att om 25-åringen planerat att döda så borde hon ha tänkt på hur hon skulle göra sig av med kroppen. I stället har han beskrivit det som att hon hämtade saker och "for omkring" under förmiddagen på ett helt oplanerat sätt innan hon slutligen kom tillbaka till Askersund på kvällen för att köra iväg delarna.

25-åringen har hela tiden nekat till mord, men har erkänt grov misshandel, vållande till annans död och brott mot griftefriden.