Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fängelsestraff för ölstöld på pizzeria

En man 30-årsåldern bröt sig in på en pizzeria i Bräcke och stal tre flaskor öl. Det inbrottet gör att mannen döms till en månads fängelse av Östersunds tingsrätt.

Mannen är hemmahörande i Östersund. Han har flera gånger dömts för inbrott och stölder.

Inbrottet i Bräcke begick mannen i maj 2017. Han slog sönder en fönsterruta och väl inne i restaurangen lade han beslag på tre flaskor öl. Lite senare fick pizzeriaägaren veta att det varit ett inbrott och när han kom till restaurangen fanns tjuven kvar. Den nu dömde mannen var lugn och lämnade uppgifter om var han kunde nås.

Restaurangägaren begärde ersättning för kränkningen som inbrottet innebar. Enligt ägaren var 5 000 kronor den summa han ville ha.

Tingsrätten menar dock att kränkningen inte är så allvarlig att kränkningsersättning ska betalas ut. Ägaren får därmed ingen annan ersättning än värdet av de tre ölen som stals, 106 kronor.

Mannen döms att betala skadestånd på 2 210 kronor till Bräcke kommun för den sönderslagna fönsterrutan.

Mannen ska också avtjäna en månad i fängelse.

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon? Ladda ner här:

ÖP:s iPhone-app eller  ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app eller  LTZ:s Android-app