Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fansen är med och lägger spelschemat

Ofta kritiserat, alltid ifrågasatt.
Nu bjuds supportrarna in för att vara med och lägga spelschemat i svensk fotboll.

Spel på helger eller på vardagar? För lång tid mellan hemmamatcherna eller för tätt? Mer matcher under sommaren eller inte? Och så vidare och så vidare. Det allsvenska spelschemat kommer nästan aldrig undan kritik och nu bjuder Svenska Fotbollförbundet in SFSU, Svenska Fotbollssupporterunionen, för att få vara med och ge sina synpunkter till spelschemat.

Ett historiskt beslut.

– En sak är att optimera möjligheten för de med stora bortaföljen att åka på matcher, säger Tony Ernst, ordförande i Svensk Fotbollssupporterunion till fotbollskanalen.se.

De serier det handlar om är de som ligger under SEF, Svensk Elitfotboll, det vill säga Allsvenskan och Superettan. Enligt planen ska spelschemat för de två serierna sättas nu under december och innan dess ska fyra representanter från SFSU få lämna sina synpunkter.

– En sak är att optimera möjligheten för de med stora bortaföljen att åka på matcher. Kanske att lägga dom på helger, säger Ernst till fotbollskanalen.se.

– En annan sak är att om matcher måste flyttas så görs det i väldigt god tid. Inte som det har varit under 2014 att det flyttas med väldigt kort varsel utan att man egentligen får någon anledning varför.

Om det ändå blir fortsatta uppehåll under sommaren och spel in i november är inte klart i dagsläget.