Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Får inte tänka på statistiken"

Uppsala har vunnit de nio senaste mot Jämtland.

– Det första för att bryta trenden är att inte tänka på statistiken, menar Andreas Karlsson inför fredagens bortamatch.

Uppsala har varit något av skräckmotståndare för Jämtland under de senaste åren. Blott sju segrar på 36 matcher sedan 2002/03 och nio raka förluster.

Senaste segern kom 2011, i Fyrishov. Då blev Darius Hargrove matchvinnare med hela 28 poäng.

– Jag vet faktiskt inte vad det kan bero på. Det kan vara tillfälligheter, det kan bero på att vår match up inte alltid har passat mot Uppsala, menar Andreas.

Hur ska ni kunna få till ett trendbrott?

– Det första är att inte tänka på det. Sedan måste vi spela bättre försvar än mot Borås. Vi kom lite efter i roteringen och de fick för många öppna skott.

Karlsson pekar på det självklara; att släppa i man-man-markeringen mot Uppsala är inget att tänka på. Skyttar som Johan Jeansson, Liam Rush, Stefan Grundberg och Rikard Eriksson får man inte ens ge ett lillfinger.

– Däremot är de inte så stora och de ska vi försöka att utnyttja. De lär dubbla på Brandon och de bör öppna upp för oss andra.

Ni fortsätter att fira framgångar under korgarna – nu är ni tvåa i returligan...

– Ja, det beror mycket på Brandon, men också Egal. Sedan hjälper våra guards till och jag försöker även ta en del returer.

Har du spelat med någon som varit så stark under korgarna och haft så bra händer som Brandon?

– Ja, då. Manny Dies i 08. Han var helt sjuk. Han hade 20–20 i vissa matcher. Han skällde som en hund i tresekunders och var helt galen. Det är otroligt skönt när man har en sån spelare i laget.

I det avseendet är det förstås oerhört tacksamt att ha fått in Srdjan Vukovic i laget. Andreas Karlsson är riktigt imponerad av nyförvärvet från Trelleborg.

– Han är riktigt stark. Han låter mycket, skriker och pratar mycket. Han vågar stå upp och tar fajten. Det är det vi behöver.

Jämtland behöver också något annat; poängmässigt bidrag från flera spelare. Mot LF och mot Borås klev just Andreas Karlsson fram.

– Jag hoppas fortsätta så. Nu fick jag många bollar att jobba med och då lossnade det. För min del måste jag vara så där aggressiv och ta bollen hårt till korgen. Det går inte att bara stå och skjuta treor.