Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Får kliva ned i HV:s J20-lag

Ulf Dahléns fall blev även Roger Forsbergs fall.
Den förre östersundaren fick kliva ned i HV:s J 20-lag.
– Jag hade ett bra jobb och fick ett nytt, bra jobb, säger Forsberg.

45-årige Forsberg har haft en minst sagt omtumlande period i sin tränarkarriär.

Det började i våras när han var föreberedd på att göra sitt sista kontraktsår med norska Sparta. Då ringde HV 71 och ville ha honom som assisterande till Ulf Dahlén och som ersättare till långtidssjukskrivne Fredrik Olausson.

Forsberg tackade ja och bytte Norge mot Sverige. Därmed bytte han också bort en lugn tillvaro i ett litet hockeyland mot ett utsatt och prestationsinriktat jobb i en av Europas bästa ligor.

Nästan sex månader senare blev Ulf Dahlén avskedad på grund av för dåliga resultat. Roger Forsberg fick inte heller stanna kvar.

– Torgny Bendelin (som tog över efter Dahlén) hade två förbehåll när han klev in och ett var att han ville ha med sig sin assisterande tränare sedan åtta år, Anders Olsson, berättar Roger.

HV-ledningen ville dock ha Forsberg kvar och erbjöd honom det näst bästa jobbet: ansvarig för J20-laget och hockeygymnasiet.

– Jag hade ett bra jobb och fick ett nytt, bra jobb.

... med mer ansvar också!

– Ja, ansvaret blev bredare. Visst var det ett kanojobb jag hade innan, mer glamouröst och så, men min nya vardag blev ändå mycket bra.

Hur besviken blev du när Ulf tvingades gå?

– Det var otroligt tråkigt. Trist att vi inte fick en chans att fullfölja. Vi hade en bra formkurva med tolv segrar på 18 matcher och var tredje bästa laget i SHl efter Skellefteå och Frölunda. Vi var på rätt väg, så det kom överraskande.

Roger kan inte peka på något område där han och Ulf Dahlén kunde ha gjort så mycket annorlunda. En del i den svaga inledningen var de många skadorna.

– Det vi kan säga är att vissa av nyförvärven inte var några lyckträffar. Men när vi hade bytt en del spelare och fått in andra kände vi att vi var på rätt väg.

Kan du ändå säga att den här tiden i HV varit den bästa i ditt hockeyliv?

– Jo, det har varit sex månader där jag fått uppleva allting. Från den stormigaste tiden till mycket glädje. Från European Trophy till allt som hänt i HV i SHL. Jag har fått möjligheten att vara med i 40 matcher

Roger Forsberg har fått smak på elithockey och vill vara kvar så länge det går. Att jobba heltid i elitserien eller i allsvenskan är målet för nästa år.

– Det finns olika spår, men först ska jag jobba för HV:s J20.

Kanske får vi se Roger i nya ishallen i Östersund i vår. ÖIK har sökt att få vara arrangör för slutspelet i J20 och om man får det och HV går så långt, kan det alltså bli en tripp till Östersund.