Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Far och son" måste vårdas

Östersund har inte många offentliga konstverk. Ett av dem är "Far och son" av Olof Ahlberg, en framstående skulptör med jämtländsk bakgrund.

Man borde vårda både hans verk och hans minne. Men när "Far och son" flyttades från sin tidigare placering i Badhusparken fick den simplaste uppställning. Det är inget fel på läget i sig, men statyn står där med rad cementplattor runt om och inget annat. Gräsmattan runt omkring är vanskött. Detta är en skandal.

Östersund lägger ner mycket mer omsorg på sina rondeller. Runt om i Sverige och världen inramar man sina offentliga konstverk på ett värdigt sätt. Så var fallet med "Far och son" där statyn stod förut. Man undrar vad det är för dunkla krafter eller blinda som ramat in statyn där den nu står.

Östersund måtte väl ha något skönhetsråd eller liknande. Finns ett sådant är det helt tondövt och bör snarast ombildas. "Far och son" måste få en upprättelse!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel