Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färgsprakande föreställning

Östersunds ungdomscirkus har funnits i över 25 år och nyfikenheten och kreativiteten har aldrig upphört. De har allt från små busiga clowner till våghalsiga trapetskonstnärer. Redan från tre års ålder kan man prova på att vara med i cirkusen.

I år har cirkus kul och bus två olika cirkusföreställningar i en, nämligen en barn- och ungdomscirkus och en nycirkusföreställning. I den första föreställningen (akt 1) visar alla barn och ungdomar i cirkusen upp vad de har lärt sig under året.

– Jag tror det är 29:e året vi har föreställning i det här tältet, säger Nichelle Murtagh.

Årets föreställning är en färgsprakande kavalkad av cirkuskonster. Det är en uppvisning av lekfulla minibusare, balanserande enhjulingsartister, smidiga akrobater, bolltrollande jonglörer med mera.

– Vi är ungefär 120 stycken som delar på de olika cirkusnumren, säger Nichelle Murtagh.

Den andra föreställningen (akt 2) heter Lucidity och är en nycirkusföreställning av Rebecca Madsen och Ebba Eklund. Där blandas cirkus, dans, musik och film på ett helt unikt sätt.

– Den handlar om en forskare som ska leta efter det femte elementet. Han kommer då in i en drömvärld. Det är en ny sorts cirkus i berättarform, säger Nichelle Murtagh.