Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färjestad kopplade guldgreppet i SM-finalserien

Tio matcher i rad utan mål.
När Rickard Wallin bröt måltorkan var det ett mål som gav Färjestad guldgreppet.

– Det var det jag hade hoppats på. När det nu tog så lång tid att göra mål så hade man ju hoppats att det skulle bli viktigt, sa han efter 3–1-segern borta mot HV71.

Färjestads lagkapten hävdade att han inte har störts av den långa måltorkan.

I grundserien var han såväl Färjestads bäste poängplockare (45) som bäste målskytt (18) tillsammans med Lee Goren.

– Det är alltid kul att göra mål, men vi har ju vunnit så då går det inte att gå omkring och tänka på det. Hade vi förlorat hade det varit annorlunda. Men visst var det på tiden, sa Wallin om sitt premiärmål i årets slutspel.

Nu har Färjestad 2–1-ledning i matcher och de två nästkommande hemma i Karlstad. Men Wallin slår bort allt guldsnack:

– Nu är det nästa match som gäller. Det går inte att tro att HV ger sig, det har det här slutspelet visat.

HV71 vände 1–3-underläge i matcher i kvartsfinalen mot Timrå till seger och hade samma läge som nu mot Frölunda i semifinalserien, 1–2-underläge och två raka bortamatcher. Det blev två segrar i Göteborg.

Men Färjestad i Karlstad är något helt annat. Laget har 16 raka hemmasegrar och senaste förlusten kom på förra sidan nyår.

En målexplosion med två mål på 19 sekunder i den andra perioden grundlade segern och gav Färjestad guldläge.

Backen Jonas Holös gjorde 1–0 sedan han snyggt frispelats med en backhandpassning av Peter Nordström. Sedan kom Rickard Wallins 2–0-mål efter 6.31

En fullträff som blev omdiskuterad. HV71 och hemmapubliken ville ha målet underkänt för att Wallin stod i målgården när han styrde in Mikael Johanssons passning från kanten.

– Hade de dömt bort det målet hade jag blivit tokig. Jag hade ingen kontakt med Liv och dessutom blev jag ditknuffad av deras back, sa han.

efter 2–0-målet hade kaptenskollegan i HV Johan Davidsson ett klingande stolpskott. Skadeförföljde Davidsson gjorde sin första finalmatch.

HV71 vann skotten med 33–24 och dominerade i den första perioden, men offensiven klingade av. I den tredje perioden fick HV nytt hopp när Nicholas Angell kanonsköt 1–2 i numerärt överläge. Men Färjestad kunde rida ut stormen och dessutom göra 3–1 i tom kasse genom Lee Goren när 22 sekunder återstod. (TT)