Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färjestad på väg mot semifinal

Brynäs skapade tillräckligt med chanser för att vinna hemma mot Färjestad. Men Färjestads målvakt Jonas Gustavsson var omutlig igen. Färjestad vann till slut med 4–0, har 3–0 i matcher. Gustavsson har rullat ut röda mattan mot semifinal.

Efter två raka förluster var Brynäs piskat att vinna hemma för att hålla liv i kvartsfinalserien mot Färjestad. Hemmalaget spelade aggressivt från start, skapade chanser men det blev ingen utdelning.

Sedan Färjestad gjort 2–0 tidigt i andra perioden var det hemmalaget för hela slanten. Stephen Dixon hade tre friläge mot Gustavsson i mittperioden, Gustavsson stod i vägen. Jonathan Granström lyckades runda Gustavsson men då blev vinkel för liten så pucken gled längs med mållinjen istället för över densamma.

– I andra perioden blåste det ganska rejält när Brynässpelarna kom med bra fart, sade Gustavsson. Några av skotten missade målet men det är självklart att jag tycker det är kul att bidra.

– Vi har ett bra försvarsspel och det beror på att jag litar på försvararna och de litar på mig.

Enda gången pucken hamnade bakom Gustavsson var i slutet av andra perioden. Gustavsson räddade ett backhandskott från Ove Molin, som Molin sedan stötte in. Efter videogranskning klarade sig Gustavssons nolla då Molin spelat med hög klubba. Strax efter dundrade Martin Sevc in 3–0 för Färjestad och matchen var avgjord.

På tre matcher har Brynäs skjutit 73 skott mot Gustavsson, bara ett har passerat honom. Han har varit den stora anledningen till att Färjestad har minst en skridsko i semifinal.

– Om jag har ett psykologiskt övertag på Brynässpelarna vet jag inte, men självförtroendet är bra, sade Gustavsson.

– Vi är inte i semifinal än men vi vill avgöra så snabbt som möjligt. Nu har Brynäs allt att vinna så de lär väl köra på för fullt i nästa match.

kvartsfinalerna: Luleå–Frölunda1–5 (1–1, 0–1, 0–3) Frölunda leder med 2–1 i matcher. Skellefteå–Linköping3–5 (2–2, 1–2, 0–1), Linköping leder med 2–1 i matcher. Timrå–HV 715–4 efter förlängning (2–2, 1–1, 1–1, 1–0), Timrå leder med 2–1 i matcher. (TT)