Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färjestad slog ut Skellefteå – HV 71 utjämnade

Jonas Gustavssons rekordsvit sprack. Men inte Färje­stads långa segersvit.
Trots 0–2-underläge vände Färjestad och vann den fjärde semifinalen över Skellefteå med 3–2 efter en förlängningsrysare.

Färjestads 15:e raka seger betyder att laget är klart för sin första SM-final sedan 2006. Eero Somervuori avgjorde matchen i numerärt överläge efter 2.10 av den femte perioden.

Segern över Skellefteå i går kväll var lagets åttonde raka i slutspelet, den 15:e raka med slutfasen av elitserien inräknat och dessutom den 15:e raka på hemmaplan.

Men efter att ha gjort 14–0 i de tre första semifinalerna mot Skellefteå fick Karlstadslaget hårt motstånd i går kväll. Gästerna hade tajtat till spelet ordentligt och målvakten Nicklas Dahlberg, som vilade senast, storspelade och räddade 63 skott.

Men viktigaste av allt – västerbottningarna lyckades spräcka Jonas Gustavssons nolla. Efter nio mållösa perioder kom utdelningen i slutet av den tionde. Brad Moran förvaltade förspelet från Anders Söderberg och Erik Forssell på bästa sätt och prickade krysset på Gustavssons plockhandssida.

I början av den andra perioden prickade Forssell, på passning från Moran, Gustavssons plockhandskryss igen och ett knockat och uträknat Skellefteå hade plötsligt rest sig. Men så började laget dra på sig en mängd utvisningar och på den fjärde i rad i den andra perioden kunde inte längre Dahlberg hålla tätt.

Lee Goren gav hemmalaget kontakt när han slog in en målvaktsretur i numerärt överläge när bara 21 sekunder återstod av perioden.

I den tredje perioden fortsatte hemmapressen och gav resultat efter 10.58 när Peter Nordström kvitterade till 2–2.

semifinalserien lever fortfarande finalhoppet för HV 71. HV ”stal” den fjärde semifinalen och besegrade Frölunda i Scandinavium med 6–1.

HV har nu utjämnat semifinalserien till 2–2 i matcher. (TT)