Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färre antal nya företag i Jämtlands län under 2017

Under 2017 minskade antalet nya företag i Jämtlands län med 8,1 procent. Det visar ny statistik från Bolagsverket som Visma har sammanställt.

Totalt sett minskade antalet nya företag i landet med 1 procent under 2017, från 68 793 till 68 113 nya företag. Det är första gången sedan 2013 som antalet nya företag minskar.

- Svensk ekonomi är urstark och sysselsättningen hög, men det går inte att luta sig tillbaka och vara nöjd. Sverige behöver fler nya och livskraftiga företag som skapar långsiktig tillväxt och nya arbetstillfällen, skriver Boo Gunnarsson, företagarexpert på Visma, i ett pressmeddelande.

Aktiebolag är fortfarande den företagsform som flest väljer när de startar företag. Under 2017 har antalet nystartade aktiebolag minskat med 2,4 procent. Samtidigt ökade antalet nyregistrerade enskilda näringsidkare med 4,7 procent.

– Att färre startar aktiebolag måste tas på allvar. Det kan tyda på att allt färre är beredda på att satsa fullt ut på småföretagarlivet. Därför måste bättre förutsättningar för att starta, driva och utveckla företag prioriteras i den kommande valrörelsen. Det är viktigt både för företagarna och för Sverige, skriver Boo Gunnarsson.

Enligt en ny Sifoundersökning som Visma låtit göra anser sju av tio svenskar att regeringen borde göra mer för att svenskar ska starta och driva egna företag.

Mer läsning:

[+] Häng med in i kondomfabriken i norra Hälsingland – så testas produkterna

[+] De skrapar ihop miljoner för att investera i småföretag: "Vi tror vi kan hitta diamanter"

[+] Nytt fryshus allt närmare byggstart: ”Det blir kooperation 3.0”

[+] Östersundare importerar nödvatten från USA – redan nu är efterfrågan stor

[+] Från kalsongförråd till en av Östersunds största arbetsplatser