Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färre antal sjukskrivna beror på sund förd politik

Ledande socialdemokrater ondgör sig över den moderatledda alliansregeringens insatser och skyller de stora underskotten i Jämtlands läns landsting på densamma. Det är regeringens fel, säger man, men ack så tokigt det blir när man skyller på andra.

Tack vare den politik som förts av vår alliansregering, minskar landstingets underskott med hela 48,2 miljoner kronor för Jämtlands läns landsting, år 2013. Färre antal sjukskrivna i hela landet beror helt enkelt på sund förd politik. Tack vare den sunt förda politiken får Jämtlands läns landsting och kommunerna i vårt län, ta del av de AFA-pengar som nu återbetalas.

AFA försäkring är de pengar som arbetsgivaren betalar in för sina anställda för att ge ekonomiskt stöd vid sjukdom. Om sjukskrivningarna minskar i förhållande till inbetalningarna sker alltså en återbetalning av dessa pengar.

Tyvärr pekar sjukskrivningarna i vårt socialdemokratiskt styrda landsting åt ett helt annat håll. Synd att man inte låter medarbetarna i landstinget få lite framtidstro genom att skapa en värdig och långsiktigt hållbar arbetsplats. Gjorde man det skulle vi få än mer pengar i återbetalning från AFA försäkring.

Susanné Wallner

Gruppledare moderata landstingsgruppen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel