Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färre får hjälp att starta eget när Sparbanksstiftelsen inte kan bidra

Sparbanksstiftelsen Jämtland gav förra året närmare 70 starta eget-bidrag. I år blir det inget alls.
– Det är helt klart att det kommer att bli en stor försämring, säger Örjan Wiklund.

Förra året delades det ut nästan 8 miljoner i olika former av stöd av Sparbanksstiftelsen Jämtland. Totalt fick runt 159 projekt pengar, däribland närmare 70 starta eget-bidrag.

– Jag jobbar även på Almi och nu när starta eget-bidraget kommit tillbaka så har det blivit en klar förbättring. Människor får tillbaka intresset att starta eget, säger Örjan Wiklund.

Han menar att det är oerhört värdefullt för nyblivna företagare att få stöd i olika former.

Åke Ljusberg, ordförande Sparbanksstiftelsen Jämtlans, berättar att stiftelsen har haft en fast fördelning av hur de gett bidrag. Av årsbeloppet har 24 procent gått till kultur, 31 procent till idrott, 39 procent till näringsliv och 6 procent till utbildning och forskning.

– Det har varit ett syfte att stärka företagsamheten i länet. Det är klart att det är trist att vi nu som många andra inte har pengar att ge, säger Åke Ljusberg.