Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färre får vänta länge på äldreboendeplats

I år ser det ut att vara kortare väntetider till äldreboenden i Östersunds kommun. Det beror bland annat på de nybyggda boendena i Torvalla.

Annons

Varje kvartal ska kommunen rapportera till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, om människor som får vänta mer än tre månader på att flytta in på ett särskilt boende, efter att de har fått ett ja-beslut.

Just nu finns ett sådant fall.

Det handlar om att kvinnan i fråga i juni fick beslut om att få plats på ett särskilt boende, men att det dröjt mer än tre månader innan hon fick flytta in. Så var läget i slutet av september.

Carina Zetterström (C), som är ordförande i vård- och omsorgsnämnden, vet inte om den aktuella kvinnan nu har fått en plats, men uttalar sig generellt om läget.

– Vi ligger bättre till i år, förra året hade vi flera ärenden och fick betala vite. I år har det varit ett bra flöde på boenden, säger Carina Zetterström och nämner bland annat de nybyggda äldreboendena i Torvalla.

För tillfället är det ungefär 30 personer som står i kö till särskilt boende, berättar Zetterström.

– Det är lagom, vi kan inte vara på noll, säger hon och menar att kommunen inte får riskera att stå med tomma platser.