Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fartfylld dragkamp lockade många

Lagom till starten av Amundsen Race i lördags släppte dimman sitt grepp om Vattudalen. 30 mil senare klockan 18.36 på söndagen passerade Jimmy Pettersson mållinjen i Strömsund, då som segrare i 8-spannsklassen.

Annons

Även om hundarna säkert hade uppskattat fler minusgrader, blev det en bra kompromiss för både publik och hundar när Amundsen Race i helgen avgjordes i Strömsund. I strålande solsken njöt publiken medan hundar och förare gav sig ut på sin 30 mil långa resa under lördagsmorgonen.

I startområdet var det hektiskt för Pernilla West från Strömsund. Tassar skulle smörjas och linor rätas ut. Det är första gången hon deltar i loppet.

– Jag har haft många egna hundar och kört turister, men det här är min första långdistanstävlig. Målet är att jag ska ta mig runt, sa hon inför starten.

Målet lyckades för på måndagsmorgonen gled hon över mållinjen på en 19 plats.

Även i år stod Jimmy Pettersson från Norderåsen som en av segrarna. I år tävlade han i 8-spannsklassen.

I 12-spannsklassen blev det tysk seger genom Michael Link från Tyskland.

Tommy Bernhardsson från Undersåker kom på femte plats i 12-spannsklassen och då klassen har SM-status blev det även ett SM-guld i öppen klass.