Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fartfylld kväll förbi kontoret för HC Holmberg

Det blev rallydebut för HC Holmberg, forskare på Vintersportcentrum i Östersund.

– Att få en otrolig fartupplevelse, svarade Holmberg innan åkturen på frågan vad han hoppades få med sin från debut i högerstolen.

Annons

Innan den tredje sträckan av Östersund Winter Rally drog igång så bjöd Fredric "Freddie" Manusson Holmberg på en resa på fyra hjul som han sent kommer att glömma. Och aldrig någonsin kommer HC att passera sin arbetsplats på Campus i den höga hastighet som han gjorde den här fredagskvällen.

Holmberg var ett enda brett leende efteråt.

– När vi gick i mål tänkte jag på mina barn när det var små. En gång till pappa, en gång till. En otrolig upplevelse, fantastiskt, sa han med ett skratt.

• Vad var det som var den största upplevelsen?

– Växlingen mellan acceleration, inbromsning och kontrollem på vänster och höger svängar. Det handlar verkligen om att memorera banan och om om mycket teknik med både med gas och broms. Jag blev otroligt imponerade över Freddies sätt att köra bil.

Magnusson gillade också den två kilometer långa Superspecialsträckan på Campus.

– En riktigt trång bana och det var häftigt att köra mellan alla husen. Lätt en av de trängre banorna jag har kört på i min karriär, sa Magnusson.

• Är det bara järnet som gäller även då?

– Ja, fy fasen. Men man får försöka åka på bredsladd på en sån här sträcka så man får visa publiken lite extra grejer.

• En riktigt publikmagnet?

– Absolut! Och jättebra för rallysporten för det här är verkligen att ta rallyt till publiken. Det är bara att titta på andra arrangemang som STCC och skotercrossen för det blir helt enkelt skithäftigt när man gör så här. Det är det vi inom motorsporterna måste satsa på i framtiden.

• Hur var han som satt i högerstolen i dag ?

– Han var ganska tyst faktiskt, flinade Magnusson.