Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fastighetskungen Lars Nilsson har avlidit

Fastighetskungen Lars Nilsson förlorade kampen mot cancern.

Annons

Lars Nilsson hade ett stort fastighetsimperium i fem europeiska länder. Det har varit hotell, bostäder och vårdanläggningar, samt några av landets fängelser. Ett imperium som värderats till flera miljarder.

I Jämtland var han känd som storägare i både Storlien och Trillevallen. Hotellet i Trillevallen har han ägt i över 20 år och under senare år började han exploateringen av nya fritidshustomter vid Vällistes fot.

Lars Nilsson var den största fastighetsägaren i Storlien.

Han ägde högfjällshotellet och liftanläggningen och han exploaterade ett par hundra fritidshustomter. Han hade planer på ytterligare projekt i byn, bland annat ett nytt köpcenter.

Samtidigt hade han för avsikt att sälja liftanläggningen och hotellet med tillhörande fastigheter för 360 miljoner kronor.

I Västervik var Lars Nilsson ägare av Getrudsviks Sjöstad där Holiday Club ska etablera sig och där ett bostadsområde byggs. Satsningarna i Västerviksprojektet uppgår till 100- tals miljoner kronor.

Svärsonen Erik Linder, ska enligt uppgifter i Västervikstidningen, ta över huvudansvaret för affärerna tillsammans med advokaten Lars Ranstam, som under många år samarbetat med Lars Nilsson

Lars Nilsson blev 63 år och efterlämnar hustru och fyra vuxna barn.