Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fastighetskungen Lars Nilsson har avlidit

Fastighetskungen Lars Nilsson förlorade kampen mot cancern.

Lars Nilsson hade ett stort fastighetsimperium i fem europeiska länder. Det har varit hotell, bostäder och vårdanläggningar, samt några av landets fängelser. Ett imperium som värderats till flera miljarder.

I Jämtland var han känd som storägare i både Storlien och Trillevallen. Hotellet i Trillevallen har han ägt i över 20 år och under senare år började han exploateringen av nya fritidshustomter vid Vällistes fot.

Lars Nilsson var den största fastighetsägaren i Storlien.

Han ägde högfjällshotellet och liftanläggningen och han exploaterade ett par hundra fritidshustomter. Han hade planer på ytterligare projekt i byn, bland annat ett nytt köpcenter.

Samtidigt hade han för avsikt att sälja liftanläggningen och hotellet med tillhörande fastigheter för 360 miljoner kronor.

I Västervik var Lars Nilsson ägare av Getrudsviks Sjöstad där Holiday Club ska etablera sig och där ett bostadsområde byggs. Satsningarna i Västerviksprojektet uppgår till 100- tals miljoner kronor.

Svärsonen Erik Linder, ska enligt uppgifter i Västervikstidningen, ta över huvudansvaret för affärerna tillsammans med advokaten Lars Ranstam, som under många år samarbetat med Lars Nilsson

Lars Nilsson blev 63 år och efterlämnar hustru och fyra vuxna barn.