Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fattigt med poäng – precis som vanligt för ÖFK

ÖFK jagar första segern och ett trendbrott i dag hemma mot Karlslund. Men lagledningen känner ingen prestationspress.
– Nej. Vi hade två poäng efter fyra matcher i fjol och vinner vi i dag har vi fyra poäng, menar andretränaren Niklas Dahlström.

ÖFK är jumbo i norrettan och spelet har inte varit lovande. Mycket behöver förbättras och det snabbt. Ändå är att årets säsongsstart bara som det brukar vara för ÖFK.

Tunnsått med poäng är enligt traditionen för ÖFK.

– Nej, det bränner inte till. Vi har en hel del att ge. Vi spelade bra mot Enköping och det ska vi bygga vidare på, säger Dahlström, som verkar helt lugn.

(O)vanan att starta serien så dåligt är ändå en källa till funderingar. Förr, då ÖFK bara hade grus att tillgå på vårem, fanns det förklaringar. Men inte nu, med konstgräsrevolutionen i Östersund.

– I fjol trodde vi att den dåliga starten berodde på att vi mött för dåligt motstånd, men så har det inte varit i år. Vi har haft bra motstånd, funderar tränaren ”Kalle” Björklund.

En del av hans förklaring är i stället att truppen är för jämn.

– Vi har många spelare som är lika bra. Det gör det svårt att sätta laget. Det tar nog tre–fyra omgångar innan vi hittar optimal uppställning. Samtidigt måste vi vara jätteglada för de spelare vi har. Det går inte att börja analysera sönder laget, då blir det bara frågetecken.

– Nej, där känner vi oss trygga. Så spelade vi hela fjolåret. Du väljer att kalla det 4–5–1, men de senaste matcherna har det mer varit 4–3–3.

En viktig faktor för att nå framgång är att man har en identitet, ett utmärkande drag. Vi ställer den frågan till Karlslund.

– Hur menar du? svarar tränaren Björn Cervin.

– Vi är ett spelande lag som vill spela snabbt och tekniskt. Vi spelar inte annorlunda på bortaplan och tänker inte backa hem och stänga ytor.

”Kalle” Björklunds svar på vilken identitet som ÖFK har är:

– Vi vill spela ett rakt passningsspel i djupled och efter marken.

Vilket lag kommer närmast sin identitet i dag?