Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fäviken åter bland världens bästa restauranger

Krogen Fäviken Magasinet och Frantzén i Stockholm hamnar bland de 23 bästa på en lista över världens bästa matställen i den ansedda tidskriften Restaurants lista. Bäst är restaurang Noma i Köpenhamn.

Den svenska krogen Fäviken Magasinet hamnar på 19:e plats över världens bästa matställen på den internationella listan som den ansedda tidningen Restaurant sammanställer varje år. Strax efter kommer Stockholmsrestaurangen Frantzén på 23:e plats.

"Magnus Nilssons restaurang, isolerat belägen i vildmarken i Järpen, hoppar 15 placeringar till topp 20", skriver Restaurant.

Men toppnoteringen hamnar i Danmark, där restaurangen Noma i Köpenhamn återtar titeln som världens bästa restaurang. Den danska toppkrogen förlorade förstaplatsen i fjol till spanska El Celler de Can Roca.

Noma har tidigare haft tätplaceringen i flera år. Men restaurangen drabbades oturligt nog av att 63 gäster blev magsjuka efter ett besök i mars i fjol, vilket kan ha haft betydelse i förra årets petning från förstaplatsen.

Topplistan sammanställs av 900 matgranskare från hela världen.

Läs mer:

Fäviken Magasinet prisbelönade igen

Fäviken Magasinets ägare sammanställer The Nordic Cookbook

Magasinet Fäviken topprankades

Fäviken på restaurangernas världslista – utsedd till nummer 34 i världen

En jordnära fixstjärna på kroghimlen

Fäviken kan bli Årets krog

Jämtlandskrögare bland världens bästa