Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fäviken åter bland världens bästa restauranger

Krogen Fäviken Magasinet och Frantzén i Stockholm hamnar bland de 23 bästa på en lista över världens bästa matställen i den ansedda tidskriften Restaurants lista. Bäst är restaurang Noma i Köpenhamn.

Annons

Den svenska krogen Fäviken Magasinet hamnar på 19:e plats över världens bästa matställen på den internationella listan som den ansedda tidningen Restaurant sammanställer varje år. Strax efter kommer Stockholmsrestaurangen Frantzén på 23:e plats.

"Magnus Nilssons restaurang, isolerat belägen i vildmarken i Järpen, hoppar 15 placeringar till topp 20", skriver Restaurant.

Men toppnoteringen hamnar i Danmark, där restaurangen Noma i Köpenhamn återtar titeln som världens bästa restaurang. Den danska toppkrogen förlorade förstaplatsen i fjol till spanska El Celler de Can Roca.

Noma har tidigare haft tätplaceringen i flera år. Men restaurangen drabbades oturligt nog av att 63 gäster blev magsjuka efter ett besök i mars i fjol, vilket kan ha haft betydelse i förra årets petning från förstaplatsen.

Topplistan sammanställs av 900 matgranskare från hela världen.

Läs mer:

Fäviken Magasinet prisbelönade igen

Fäviken Magasinets ägare sammanställer The Nordic Cookbook

Magasinet Fäviken topprankades

Fäviken på restaurangernas världslista – utsedd till nummer 34 i världen

En jordnära fixstjärna på kroghimlen

Fäviken kan bli Årets krog

Jämtlandskrögare bland världens bästa