Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fäviken går back

Bolaget som driver Fäviken visar minusresultat. Mellan 2006 och 2008 var det idel röda siffror.

Fäviken Game Fair har vuxit i popularitet. De senaste åren har ungefär 30 000 personer kommit till den avlägsna gården vid Kallsjöns sydspets.

Trots det går bolaget Fävikens Egendom AB back. 2008 års resultat visade på ett minus på 7 miljoner kronor. Och åren dessförinnan var inget bättre. 2007 var resultatet minus 5,3 miljoner och 2006 var den siffran 4 miljoner kronor minus.

Å andra sidan kanske inte det gör så mycket. Fävikens Egendom AB är nämligen dotterbolag till PPB Förvaltnings AB. Och där redovisades 2009 ett resultat på nära 91 miljoner kronor plus.

I styrelsen för både Fäviken Egendom och PPB Förvaltnings sitter en av Sveriges tunga finansmän, Patrik Brummer, och hans fru Ann-Charlotte Englén Brummer.

Patrik Brummer är en 61-årig stockholmare som blev känd när han 1995 lämnade vd-posten på Nordens då största fondkommissionär, Alfred Berg, för att istället starta eget tillsammans med några andra.

Brummer & Partners AB blev den första Sverigebaserade hedgefondförvaltaren.

Under finanskrisen var Brummer & Partners ett av få bolag som kom helskinnade ut på andra sidan. Veckans affärer, som granskar finansvärlden, menar att bolaget till och med var en av de som klarade sig bäst. I fjol redovisade bolaget ett resultat på 229 miljoner kronor.

Utöver tre ovan nämnda bolag är Patrik Brummer delaktig i ytterligare elva bolag.