Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Favorit i repris fast på hemmaplan

I somras agerade 25 konstnärer, samtliga medlemmar i Östersunds kollektiva grafikverkstad, gästutställare på Grafiska sällskapet i Stockholm. Nu gör de en repris på sin utställning – denna gång på hemmaplan.

– Vi bestämde ganska nyligen för att vi skulle ha en utställning även här, berättar konstnären Cathrine Johansson, som dessutom jobbar som konstansvarig på Östersunds kommun.

Uttryckssätten är vitt skilda på Ahlbergshallens övre plan och konstnärerna har använt sig av en mängd olika tekniker – allt från screentryck, torrnål och giclée till tvärsnitt, fotopolymer, linoliumtryck, etsning och collografi.

På lördag håller konstnärensemblen vernissage och därefter kan man skåda verken i ytterligare två veckor.

Och de hoppas på att många besök. På Grafiska sällskapet i Stockholm var antalet nyfikna påhälsningar fler än väntat.

– Det var jättekul och kom väldigt mycket folk. Vi hade 540 besökare varav nästan hälften var utländska turister, uppger Cathrine Johansson.

– Och det var fullsmockat på vernissagen, inflikar Gunnel Lundholm, konstnär och ordförande i Östersunds kollektiva grafikverkstad.

Konstnärerna bakom utställningen i Ahlbergshallen är Elisabeth All, Anniki Andersson, Elisabeth Athle, Johanna Bahlenberg, Ewa Carlsson, Pernilla Cederlund, Anna Cronheden, Jimmy Dahlberg, Helene Danielsson, Susanne Frunck, Ylva Hagerlind, Maja Hallén, Anki Hallqvist, Kersti Grönlund, Inger Jacobsson, Cathrine Johansson, Åsa Jönsson, Gunnel Lundholm, Annica Nordin, Anna Olsson, Maria Olsson, Ingegärd Pettersson, Mari Vedin Laaksonen och Kristina Wrang.

Helga Steppan, som var med och ställde ut i Stockholm, kommer inte att ha med sina verk i Ahlbergshallen nu. Däremot kommer hon att ha en egen utställning i september.