Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Favoritsegrar i hockeytvåan

Det blev favoritsegrar i fredagens omgång av hockeytvåan – både Strömsund och Brunflo vann.

Ishockey, division 2

Strömsund–Järpen 10–5 (2–2, 4–2, 4–1)

Skott: 53–29

Mål Strömsund: Henke Larsson 3, Jesper Åström 2, Andreas Ask 2, Juha Hiltunen, Markus Danielsson, Joakim Qveckfeldt, Fredrik Forsén, Fredrik Örjebo, Robin Sidén, Jocke Karlsson.

Järpen: Ej rapporterad.

Matchen: Båda lagen struntade i att spela försvarsspel denna afton. Därför blev det en högst frejdig ishockeymatch.

– I egen zon är vi absolut inte bra. Där måste vi göra ett bättre jobb. Men det är också så att Järpen står emot väldigt bra, även om båda lagen spelar dåligt i defensiv zon, säger Roger Allberg, tränare i Strömsund.

Järpen tog också ledningen i matchen, men den blev inte långvarig. Strömsund var det bättre laget och kunde till slut vinna komfortabelt. Därmed går man också upp på 15 poäng i serien och en delad tredjeplats med Ånge. De tre första lagen får spela alltvåan. senare i vinter.

– Det kommer att bli väldigt tight och spännande, tror Roger Allberg.

Bräcke-Brunflo 4-7 (1-1, 3-5, 0-1)

Mål Bräcke: Sebastian Jordahl 2, Jonas Leek, Hampus Grande.

Mål Brunflo: Andreas Lundkvist, Emil Magnusson, Joel Hellström, Alfred Jonasson, David Millner, Felix Nilsson, Olle Persson.

Matchen: Bräcke ligger på bra i första perioden och lyckas med sin taktik att få ner tempot.

– Brunflo är det lag i serien med det högsta tempot, men i dag fick vi dem att börja transportera puck, konstaterar Jens Östlund, tränare i Bräcke.

Men nu höll det inte hela vägen för Bräcke på hemmais. Brunflo har en annan spets i truppen och det visade sig även i den här matchen.

Men eftersom Ånge förlorade mot Kovland så är Bräcke fortfarande bra med i kampen om tredjeplatsen i tabellen. Når man den blir det fortsatt spel i allettan.

Tre matcher återstår.

– Det kommer att bli tufft, men vi ska köra på hela vägen in i kaklet, säger Jens Östlund.