Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Federer besegrade sliten Nadal

1–9 i matcher, 9–25 i set.
Rafael Nadal har alltid varit en mardrömsmotståndare för Roger Federer, särskilt på grus.
Men i söndagens final i Madrid vann den förre världsettan i två raka set: 6–4, 6–4.

Annons

Spanjoren Rafael Nadal har varit tennisvärldens obestridde gruskung sedan han vann sin första titel i Franska mästerskapen 2005, turneringen som han i juni kan vinna för femte året i rad. I år kan Nadal få det tuffare än tidigare att förlänga sin svit. Den 23-årige världsettan har haft skadebekymmer och konkurrenterna har vässat sitt grusspel.

semifinal räddade Nadal tre matchbollar mot serben Novak Djokovic och säkrade segern först efter dryga fyra timmar och ett slitet knä. I söndagens final var det inte riktigt samma explosivitet i Nadals ben medan Roger Federer vågade spela ut och satte det mesta.

– Det hjälpte inte att spela fyra timmar i går (i lördags). Men även om jag inte hade gjort det vet jag inte om jag hade kunnat stoppa Roger, sade Nadal som fick se sin segersvit på grus stanna vid 33 matcher.

Vid ställningen 4–5 i andra set hade Nadal två chanser att bryta tillbaka. Federer imponerade med tunga servar och tålmodigt baslinjespel, kom tillbaka och säkrade segern på sin andra matchboll med ett serveess.

som är på jakt efter sin första seger i Franska mästerskapen och på Pete Sampras rekord med 14 grand slam-titlar, var söndagens seger blott den andra mot Nadal på grus och den första sedan i finalen Hamburg för två år sedan.

Världsettan Nadal leder den inbördes statistiken mot andrarankade Federer med 13–7. (TT)

Mer läsning

Annons