Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fegt av oppositionen

Ett kommunalägt bostadsbolag som Östersundshem ska inte köpa tomter till ett så pass högt överpris.

Hade marken haft det värdet som affären slutade på så hade tomten troligtvis redan varit bebygg av Peab som ägare enligt den plan som de hade när de köpte marken.

Marken har inget högt marknadsvärde eftersom det inte finns intresse från något håll att bygga de bostäder som är planerade, speciellt inte så länge det finns mer attraktiv alternativ på kommande sjönära tomter på Bangårdsgatan.

Det är ingen muthärva utan styrelsen saknar kompetens att bromsa den mycket kompetenta, drivna men kanske alltför naiva vd som vill slutföra sitt livsverk.

Jag tycker att det är otroligt fegt av oppositionen att lägga all skuld på vd och ordförande. Den eniga styrelsen är sammansatt av både C och M. Hela styrelsen bär ansvaret för deras beslut.

Man läser om hur oppositionsledarna går till angrepp mot ordföranden och även insinuerar att det handlar om mutbrott. Jag tror inte att Peab tar risken att muta en styrelse för en så pass liten affär där konsekvenserna är så pass stora.

Jag kan tyvärr inte se att det hade gått något annorlunda om ordföranden vart tillsatt av M eller C. Det är tyvärr så att fel personer får tillgång till makt. Ett ansvar som de inte är kompetenta nog att sköta.

Samhällets funktioner behöver bättre styrning än vad de i dag får av en samling påläggskalvar och partitrogna fossiler.

Anton Moberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel