Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fejkat kommunutskick från nazistiskt parti

Det ser ut som ett utskick från kommunen men är i själva verket är det ett nazistiskt parti som är avsändaren.

Utskicket har delats ut i privatpersoners brevlådor och innehållet avhandlar i raljanta ordalag etablerandet av ett nytt bostadsområde och kopplar detta till begreppet "mångkultur". Nu går Östersunds kommun ut på sin hemsida ostersund.se och tar avstånd ifrån utskicket. I utskicket finns även en länk som leder till ett nazistiskt partis hemsida, skriver man i ett pressmeddelande från Östersunds kommun. I ett uttalande från kommunledningen skriver man vidare att utskicket är felaktigt och bedrägligt. Kommundirektör Bengt Marsh menar att innevånarna i Östersund ska kunna känna sig trygga i att samhällsinformation verkligen kommer från kommunen, och inte som i detta fall, från ett nazistiskt parti.

Det är främst personer i Lugnvik och Lit som fått utskicket men från kommunens håll så vill man få in mer information angående om det spridits i fler områden. Nu utreder kommunen om de ska vidta rättsliga åtgärder i frågan.

Även från politiskt håll har tilltaget mötts av kraftiga reaktioner. Kommunstyrelsens ordförande Annsofi Andersson (s) hör till de som fördömer utskicket. "Att förvränga och vilseleda är deras fega taktik. Det beror på att verkligheten talar mot deras politik. Den tål inte sanningen. Det mångkulturella samhälle och den mångfald som de är så rädda för leder tvärtom till utveckling och tillväxt i vår kommun", skriver AnnSofie Andersson, i pressmeddelandet på kommunens hemsida.

Bengt Marsh uppmanar nu andra som fått utskicket att mejla och tipsa om de fått utskicket samt att berätta i vilket område de bor. Man kan då mejla till: kommun@ostersund.se