Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fel att förbjuda nytt parti

Svar på "Gör inte SD till vågmästare", Åsikter 28 november.

Varför ger ni Therese Zetterman (S) och Olle Schubert (MP) oppositionen i uppdrag att avvisa Sverigedemokraterna? Det bör ni väl göra själva eftersom ni har det kommunala huvudansvaret.

Jag har arbetat som kommunpolitiker i 15 år. Nio år i Strömsund och sex år i Bergs kommun. Har lärt mig att i samtliga partier finns det tyvärr inslag av rasism, även om man ivrigt försöker dölja det.

Jag röstar inte på Sverigedemokraterna, men jag finner ingen anledning att förbjuda ett nytt parti eller att avvisa ett parti. Vi lever ju i en demokrati. När antalet mandat är udda är ju saken klar beträffande den politiska ordningen.

Therese: Jag anser att kommunledningen visar både feghet och diskriminerande attityd. Vi har ingen rätt att sortera bort politiska mandat. Om vi går till rikspolitiken finner vi en utrikesminister (socialdemokrat) som hanterar till exempel Israel-Palestinafrågan. Hon stöder Palestina och visar Israelförakt. Det är rasism och kallas antisemitism.

Therese: Du tycker att höjda politikerarvoden skulle göra oppositionen snäll och lydig. Bra att oppositionen inte låter sig mutas.

Min förhoppning är att kommunledningen, om man vill förstärka medborgarnas förtroende, lägger fram sanningen om mindre angenäm hantering av skattemedel i kommunen. Jag åsyftar då de så kallade Margaretha Lindbäck-projektet.

Det skulle uppskattas om ni också gav en redogörelse för "Lilith-projektet" och "Storsjöodjurs-projektet" där kommunen bidragit med ekonomiska medel.

Therese: Du har åtagit dig uppdraget att leda en kommun med en politisk grupp som inte har majoritet. Samtidigt kräver du att oppositionen, som är i majoritet, ska ta sig an de tunga och mindre angenäma uppdragen och stå under er lydnad.

Detta låter skrämmande. Vi lever i en kommun som hela tiden tappar invånare. Med den härledningsfilosofin har vi fyra mörka år framför oss.

Roland Marklund

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel