Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fel att skrämma upp de gamla

Nästa gång polisen går ut och uppmanar gamla människor att vara försiktiga och inte öppna upp sina hem för främmande människor, hoppas jag att politikernas och kulturelitens reaktioner bli desamma som när polisen nu uppmanar kvinnor att vara försiktiga med var de rör sig.

Finns det anledning att skrämma gamla som ofta redan upplever en stor otrygghet? Många gånger har man dessutom hjälp av hemtjänsten och därmed en ständig ström av främmande människor som kommer och går.

Men det är klart, gamla har ju ändå inget människovärde i Sverige och det enda man väl egentligen behöver vara rädd för som gammal är våra politiker som tar varje tillfälle i akt att sparka på gamla och sjuka.

Och gamla är ju ingen grupp som kultureliten och ledarskribenter blir särskilt upprörda över att de utsätts för övergrepp.

Jag tycker för övrigt att det i första hand är föräldrarnas ansvar att ryta ifrån till sina söner och tala om vad som är ett acceptabelt beteende, inte polisens.

Inte gammal än

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel