Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fel att sponsra elitlag

Östersundshems sponsring av elitlag i fotboll är väl inte en kommunal angelägenhet. Ett bostadsbolag som dessutom ägs av kommunens skattebetalare!

Ett kommunalägt bostadsbolag ska verka för hyresgästernas bästa, och blir det en vinst bör den gå in i den kommunal verksamhet som skola, barnomsorg, äldrevård, vägar, vatten med mera.

Sponsring kan det privata näringslivet sköta på ett bättre och rättvisare sätt. De avgör vad sponsring kan ge tillbaka som är av värde för deras verksamhet.

Det kan väl inte vara en kommuns skyldighet att bygga idrottsanläggningar för hundratals miljoner och utöver det finansiera elitverksamhet? Det påminner för mycket om Leksands och Timrås förehavande som "Uppdrag granskning" visade på tv, men i något mindre skala än så länge.

När det gäller ungdomars idrottsverksamhet så får de ta del av det kommunala aktivitetsstödet som är en form av sponsring från kommunala medel till ungdomsverksamhet!

Skeptisk

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel