Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fel att tvingas fly hemmet

Nyårsfirande samt 30 april är en mardröm för hundägare med skotträdda hundar. Man läser att hundar rymmer och att det nu efter en vecka fortfarande finns hundar som inte återfunnits.

Har själv hund som är rädd för dessa fyrverkerier, så nu under flera år måste vi "fly hemmet" och leta en fyrverkerifri miljö. Men det känns fel att inte kunna vara i sitt eget hem på grund av dessa fyrverkerier.

Har kontaktat kommunen och fått information att "enligt lokala ordningsföreskrifter, krävs tillstånd av polismyndighet för att inom detaljplanelagt område använda pyrotekniska varor". Förmodligen har alla kommuner liknande bestämmelser.

Undrar hur många ansökningar som inkommer till polismyndigheten, och hur kontrollerar polismyndigheten att dessa tillstånds efterlevs?

Kan man i god tid innan dessa helger begära in uppgift på inkomna ansökningar till polismyndigheten, avseende där man bor?

Om det inte finns några ansökningar, kan man då kontakta polismyndighet och rapportera över fyrverkerianvändning inom till exempel bostadsområde? Vid anmälan till polismyndighet, kommer det då någon polispatrull? Troligen inte. Är det ett spel för galleriet, att göra ordningsföreskrifter som har intet värde?

Förslaget från signaturen "Surtanten" att skänka pengarna till välgörenhet är klart mycket bättre än att skicka upp pengarna i luften.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel