Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fel av kyrkan att sälja Norgården

Jag arbetade 25 år i Svenska kyrkan och kunde inte undvika att ta del av hur många mindre vetande som befolkade den. Därmed borde jag inte bli så förvånad över den otroliga dumheten att sälja den skogs- och jordbruksfastighet (Norgården) som Klövsjö kyrka fått i gåva.

Annons

Att öppna upp för skogsskövlare och ytterligare trottoarbönder i en bygd där skolan är hotad är allt annat än kristet.

Gården har två mangårdsbyggnader för uthyrning, och om KR Trafik flyttar sitt huvudkontor till bygden och inte kan erbjuda boende, så medverkar kyrkan indirekt till nedläggningen av skolan, och det även utifrån andra tänkta hyresgäster.

Att jag hört på bygden att jag skulle vara utan boende är väl utslag av tron på att inte agera helt för det allmännas bästa.

Jag har med 40 andra försökt att förhindra ett nytt kyrkobråk, men inte lyckats få de andra att förstå att skogen ger bäst avkastning trots den stormfällning som ägt rum.

Fatta ett nytt och klokare beslut, så att vi slipper att ha ett sorg- och begravningståg för den förnämliga gåvan till vår vackra kyrka! Som det är i dag så förvägrar de ansvariga oss glädjen av att äga byns vackraste gård, men de begriper nog inte ens att vara rädda om oss kvarvarande kyrkomedlemmar.

I fjol var det en sammankomst och kontentan av den blev att gården skulle ha en lokal förvaltning och inte säljas. Varför fullföljde man inte detta och vad var det då för mening att kalla oss?

Vi som vill bygdens fortlevnad är många och om de kyrkoansvariga är demokrater, så kalla oss till en ny sammankomst och ta del av församlingsbornas åsikter!

Leif Dillner Sivertsson, präst emeritus och som erbjudit mig att gratis vara vaktmästare om gården ägs av kyrkan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel