Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fel med sänkta pensioner

Med anledning av olika reportage om pensionärernas ekonomiska situation är det i högsta grad angeläget att få de olika partiernas synpunkter inför höstens val.

Annons

Alla politiker torde väl ha föräldrar, syskon eller släktingar som är pensionärer och därför kunna få fakta om deras ekonomiska förhållanden.

Nog måste det vara fel att en så stor grupp stillatigande ska acceptera sänkta inkomster medan andra får mer att röra sig med tack vare inkomstökningar och sänkta skatter.

Motiveringen till jobbskatteavdragen är bland annat att det ger fler jobb då köpkraften ökar. Vi pensionärer skulle också spendera mer om vi hade pengarna. Det är ju bara att konstatera att vi alla också får samma prishöjningar på varor och tjänster som de som fått skattesänkningar.

Regeringen framhåller att vi pensionärer också fått skattesänkningar, men i slutänden har vi mindre i plånboken i år. Alla pensionärer får ju flera hundra kronor lägre pension varje månad i år på grund av "bromsen", och det skulle kunna kompenseras genom att samma skatt infördes på arbetsinkomst och pension.

Jag har låg pension och skulle då få drygt 300 kronor mer per månad, och för alla pensionärer skulle dessa hundralappar verkligen kunna sätta lite guldkant på tillvaron.

Det blir verkligt intressant med partiernas synpunkter på pensioner och skatter, då pensionärer är en mycket stor väljargrupp i höstens val.

B-son

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel