Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fel ordning i skolbeslutet

Föräldraråden i de skolor som är aktuella i det ganska nyligen tagna skolbeslutet, alltså Ängsmogården och Ope skola, har fått i uppdrag att göra en risk- och konsekvensanalys angående förändringen som är beslutad.

Jag har några frågor till Björn Sandal (S) och Bogna Wojtkiewicz Adolfsson (C).

1: Borde inte en risk- och konsekvensanalys föregå ett beslut i stället för att som nu göras när beslutet redan är taget?

2: Gör inte föräldraråden det jobb som ni redan borde ha gjort?

På något sätt känns det som ni gjort saker i fel ordning med syfte att köra över alla inblandade innan det funnits tillräcklig tid att agera.

Men det är ju inte så konstigt, det var ju ungefär de råden ni fick av den konsult som ni anlitade innan ni väckte skolutredningen till liv igen.

Björn, Bogna, ser fram mot ert svar. Jag skulle också vilja veta vad konsulten som rådde er att dra den här frågan i mål så snabbt som möjligt kostade mig som skattebetalare. Ni kan väl svara även på det?

Jag skulle även vilja att ni tar en busstur från Ope till Torvallaskolan. När ni gjort det kan ni meddela hur lång tid det tog att ta Brunflobussen in till stan och sedan Stadsbussarna nästan hela vägen tillbaka.

Berörda föräldrar som känner sig överkörda vill jag uppmana att låta det höras och synas. Det är valår 2014 och det vore inte mer än rätt att denna typ av politikerbeslut bestraffas med ett dåligt valresultat.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel