Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fel prioriteringar gentemot våra barn, sjuka och gamla i arenafrågan

De som skriker högst när det gäller byggandet av en ny arena borde kanske ta en förnyad titt på kommunens helhetsekonomi med beslutade nedskärningar inom exempelvis barn- och utbildningsförvaltningen och andra grundläggande kommunala välfärdsområden. Visst, en bra arena vore ju toppen, det tycker jag också.

Men med en investeringskostnad på cirka 780 000 kronor per aktiv ishockeyspelare eller en driftskostnad på cirka 88 000 kronor per år, och spelare i 30-talet år framåt, så måste man väl ändå ha säkerställt ekonomin i de andra basala kommunala kärnverksamheterna först.

Hur kan man i den kommunala ledningen till exempel banta 24 miljoner inom barn- och utbildningsverksamheten för våra barn och 20 miljoner inom vård- och omsorg för våra sjuka och gamla, för att i stället välja att rekordsatsa på några hundra idrottsutövare?

Hur sedan AnnSofie Andersson (S) i kommunens egen tidning, likt Berlusconi i hans egna tidningar, kan stå helt oemotsagd och envist hävda att kommunen har god ekonomi är för mig en gåta. Nej, nu i elfte timmen är det dags att släppa sargen och den politiska prestigen i arenafrågan och fatta ett förnuftigt beslut utifrån rådande ekonomiska förutsättningar.

Rätta munnen efter matsäcken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel