Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fel spår för Norrland

Sverige behöver större satsningar i Norrland, inte mindre.

Norrlandsförbundet riktar stark kritik mot Trafikverkets förslag till nationell plan för transportsystemet 2014-25. Förslaget kostnadsberäknas till 522 miljarder kronor.

3,7 procent av järnvägssatsningarna hamnar i Norrland.

"Det är långt under vår andel av befolkningen. Långt under våra behov också", skriver Norrlandsförbundet i ett pressmeddelande.

Stora delar av Norrland avfolkas i en allt snabbare takt. Samtidigt ökar Stockholm sin befolkning med 35 – 40 000 personer per år med stora påfrestningar på bland annat infrastruktur som följd. Huruvida denna utveckling ska fortsätta bör väl avgöras av de politiska beslut som kommer att fattas under kommande år? Annars blir det Trafikverket som styr var människor kan bo och arbeta, istället för våra folkvalda representanter i Riksdagen. Ska Trafikverket få styra Norrlands utveckling? , frågar sig Norrlandsförbundet i sin kritik mot Trafikverket.