Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fel ställa in skidskyttet

Skidskyttet står inför ett vägskäl. Antingen tar sporten den vindstilla vägen och bygger skjutbanor inomhus där det alltid är bästa förutsättningar för skyttemomentet, eller så utförs sporten efter de väderförhållanden som råder.

Annons

Självklart ska aldrig säkerheten sättas på spel, men är det som det var i söndags, med många missar och i det närmaste kö till straffrundeområdet, ökar underhållningsvärdet väsentligt både för tv-publik och för publik på plats. Det är lika förhållanden för alla.

Visst, vinden tog bitvis i rejält, och de som var på skjutvallen när de starkaste byarna kom hade det inte lätt, men så är det ju alltid, vinden varierar alltid oavsett vilken skjutvall man befinner sig på. Skidskytte blir aldrig helt rättvist, och det är styrkan och det som är intressant med sporten.

Har sporten bestämt sig för att det bara är de som åker fort och kan skjuta i perfekta förhållanden som ska gynnas? Jag tycker att prestationen att skjuta bra vid svåra förhållanden är väl jämförbar med att åka bra.

Nej, i söndags togs i mitt tycke för sporten inget bra beslut i Östersund. Jag är säker på att när skidskyttesporten startade en gång i tiden var vädret en faktor man fick leva med.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel