Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Felfri Ferry nia i sprint

Björn Ferry var felfri på skjutvallen. Det räckte dock bara till en niondeplats i gårdagens världscupsprint när det gick desto långsammare i skidspåret.

Ferry var till slut 54 sekunder efter överraskande segraren Arnd Pfeiffer, Tyskland – 22-åringens första världscupsseger i karriären. Men dagens man vid världscupsavslutningen i ryska Chanty Mansijsk var ändå tvåan Ole Einar Björndalen, 23,1 sekunder bakom Peiffer. Hans andraplats betydde att norrmannen definitivt säkrat sin sjätte totala världscupsseger, vilket tangerar Magdalena Forsbergs tidigare rekord.

Enda utmanaren till Björndalen, polacken Tomasz Sikora, slutade på en 18:e plats och då Sikora tvingades till en straffrunda på det stående skyttet kunde även Björndalen unna sig en bom. Han säkrade i samma stund segern i den totala världscupsprinten.

niondeplats var undantaget i ett övrigt svenskt mörker. Näst bäste svensk blev David Ekholm på en 43:e plats, en placering före Mattias Nilsson. Carl Johan Bergman sköt bort sig med två bommar och hamnade först på en 51:a plats. Alla tre får dock köra lördagens jaktstart. Där finns däremot inte Magnus Jonsson (70:e) och Jörgen Brink (64:a).

I dag avgörs damernas världscupsprint där Helena Jonsson jagar den totala världscupssegern i konkurrens med tyskan Kati Wilhelm. (TT)