Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Felmärkt köttfärs ger återbesök

Vid en livsmedelskontroll vid Ica-butiken i Trångsviken upptäcktes brister i förpackningsetiketter såväl som temperaturen i köttförpackningar.

Det var ett uppföljningsbesök som skulle genomföras vid butiken. Butiken som tidigare fått anmärkningar vid en inspektion skulle nu bli föremål för en uppföljning. När kommunens hälsoinspektörer gick igenom sin lista med kontrollpunkter uppdagades att det fortsatt fanns avvikelser i temperatur på både sallads- och köttfärsförpackningar.

Dessutom hade butiken satt egna etiketter på köttfärsförpackningar, i stället för ursprungsetiketten. Butikens etiketter visade även ett annat förpackningsdatum än vad som var riktigt.

Inspektörerna skriver vidare att de var tvungna att avsluta inspektionen tvärt då butiksägaren krävde att inspektörerna skulle gå. De kunde därför inte slutföra sin inspektion. Med anledning av detta kommer inspektörerna att följa upp med ytterligare en inspektion i augusti.

– Jag har inga kommentarer. Det stämmer ingenting. Det där är inte utrett ännu, säger butiksägaren Pär Bergman.

Läs mer:

För mycket bakterier i Nabocash kött

”Bäst-före-datum flyttades fram åtta–tio månader”

Fällande domar för köttfusket

Stort intresse för att köpa kött direkt av bonden

"Hästköttet är mört och fantastiskt fint"