Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Felparkerad polis slipper böter

Polisen slipper böter för felparkeringen framför sjukhusentrén.

Polisen behövde genomföra ett brådskande förhör med en patient som var inlagd på sjukhuset. Det var bråttom och polisen parkerade en civil tjänstebil på en p-plats endast avsedd för rörelsehindrade med särskilt parkeringstillstånd precis utanför entrén.

Det gick inte bättre än att polisen fick en böteslapp på rutan.

Men polisen överklagade böterna och menade att det handlade om en engångsföreteelse.

"Beteendet är i grunden inte acceptabelt och vår personal har informerats om vad som gäller vid parkering vid sjukhuset varför vi tar för givet att detta var en engångsföreteelse", skrev polisen i brevet till landstinget.

Och det gav resultat. På torsdagen svarade landstinget polisen med att de avskriver ärendet.

"Landstinget har naturligtvis inga synpunkter på att ett utryckningsfordon eller civil tjänstebil i brådskande polisiärt ärende skulle stå felparkerad oavsett vart det är på landstingets mark", skriver landstinget i sitt svar.

Eftersom polisbesöket var av brådskande karaktär utgår landstinget från att avskrivning av boten är den korrekta bedömningen.