Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fem år senare

Sju mammor kom i kontakt med varandra på ett forum på nätet när de väntade sina första barn för fem år sedan.

Sedan dess har de träffats regelbundet och firat med ett stort gemensamt kalas varje år.

– Det är jättekul och det är en tradition vi vill fortsätta med, säger Lisa Rådström.

De kände till varandra, men de umgicks inte, de sju blivande mammorna. Lisa Rådström berättar att de träffades på ett fik i Östersund i september för fem år sedan.

– Vi tyckte att våra föräldragrupper var så tråkiga så vi tänkte att vi kunde träffas i stället. Vi träffades nog en gång i veckan ungefär och sedan när vi fick barnen blev det ganska ofta. Sen när vi började jobba blev det glesare, säger Lisa Rådström.

Även om träffarna nu för tiden blir mer sporadiska är det dock en träff som de inte vill missa och det är det gemensamma kalaset.

– Det vill vi fortsätta med så länge barnen tycker det är kul i varje fall. Vi får väl se vad de tycker när de är 13 år.

Först ut av de sju barnen är Olivia Short som fyller år 5:e december och sist är Hilda Rydham-Landén som fyller år dagen efter julafton, 25 december. Sju kalas inom 20 dagar alltså.

– Det är jättebra med ett gemensamt kalas, annars skulle vi behöva springa på sju kalas.

Årets kalas, 5-års kalaset, firades första advent. Mammorna hade hyrt EFS-lokalen där det vankades tårta, mat, lek och fiske-damm.

– Det är en bra lokal med lekrum och där ryms vi många för nu har alla barnen fått syskon också. Vi hade det jättetrevligt och mysigt på kalaset.

Är det lika tight mellan småsyskonen?

– Nej, där är det mer spritt. Jag tror att någon fick ett syskon redan efter ett och ett halvt år och någon precis nu, säger Lisa Rådström.

Artikeln kommer från 100 % Östersund.