Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fem halshuggna funna i Mexiko

Myndigheterna i Mexiko har hittat fem förkolnade kroppar med huvudena avhuggna i den oroliga delstaten Guerrero. Kropparna hittades på ett lastbilsflak tidigt på söndagsmorgonen nära staden Chilapa drygt 30 mil från Mexico City, uppger landets åklagarmyndighet.

Enligt utredarna tyder allt på att kropparna tillhör tre affärsmän och två arkitekter från delstaten Morelos som kidnappades i onsdags.

Söndagens fruktansvärda fynd följer på ett liknade i samma Guerrero-stad i förra veckan, då hittades elva förkolnade och halshuggna kroppar.

Det är också i Guerrero som 43 mexikanska studenter försvunnit - mycket tyder på att de har mördats av kriminella gäng som har ett korrupt förhållande med delstatens polis och myndigheter.

Regionen har varit centrum för ett knarkkrig mellan olika drogkarteller, och förra året var Guerrero den mexikanska delstat som hade landets högsta mordfrekvens.