Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fem länsförare till NGK Masters

Fem länsförare får köra NGK Masters i höst – folkracingens inofficiella SM.

Det står klart efter helgens stortävling på Lungre.

Annons

Autoexperten Swedish Open introducerades i motorjämtland ifjol och lockade redan då till sig 113 startande.

I år hade deltagarsiffran vuxit till 175. Med förarnas släkt, familj och vänner handlade det om dryga 3000 personer som befann sig på plats under söndagens avslutande dag.

– Jag är väldigt nöjd. Vi har jobbat sanslöst mycket med den här tävlingen, och utvecklingen har verkligen gått spikrakt uppåt, säger Owe Lundblad i tävlingsledningen.

Organisationsmässigt handlar det om en stor apparat. Lundblad har handplockat domare, banobservatörer och tävlingsledare från hela landet.

Professionaliteten lös igenom i flera aspekter inte minst när det gäller banan.

– Banan är den bästa jag har sett. Det jobb som har lagts ner är fantastiskt. Sträckningen har alltid varit schysst men nu är underlaget riktigt bra också, säger Lennart Lundgren i tävlingsledningen.

Förarna kom från hela landet och lockades förstås av de tio guldbiljetterna till NGK Masters i Karlstad den 13 oktober. Biljetterna delas ut till de två bästa damerna och de åtta bästa herrarna. Maria Andersson från Hede knep en av biljetterna med sin andraplats i damfinalen bakom Angelica Ehn, Koppardalen.

Hon fick också sällskap av två klubbkamrater från herrtävlingen. Anders Bergström knep femteplatsen och Bert-Ola Forsberg tog hand om den absolut sista biljetten.

Herrtävlingens A-final vanns också av en jämte då Magnus Halvarsson, JMK, fick kliva högst upp. Tvåa var Erik Magnusson från Krokoms MK.

Totalt blir det alltså tre Hedeförare, en JMK-förare och en Krokomsförare på NGK Masters i höst.

Och arrangörerna, de kan se tillbaka på en verklig motorfest på Lungre.