Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem nya spelare klara för ÖHC

/
  • 22-årige rightskytt-en Erik Englund stannar kvar i ÖHC, liksom Sebastian Tjärnberg och Mikael Fernström. Dessutom har klubben gjort klart med ex-allsvenske Jesper Larsson (Sundsvall Hockey) samt landslagsmeriterade Erik Lund från  Timrå J20.

Östersund Hockey har skrivit tvåårskontrakt med fem nya spelare.
Däribland ex-allsvenske Jesper Larsson och landslagsmeriterade forwarden Erik Lund från Timrå J20.

Annons

– Det känns fantastiskt bra att kunna arbeta så här effektivt med lagbygget. Nu är det 9 april och vi har 12 kontrakterade spelare. Dessutom har alla skrivit på för två säsonger, säger Mikael Eriksson i ÖHC.

Senast in är:

Jesper Larsson, 21-årig forward som gjort matcher med Sundsvall Hockey i allsvenskan. Gjorde 24 poäng på 20 matcher i Kovland den här säsongen.

Erik Lund, 20-årig skridskoskicklig anfallare med fyra U16-landskamper på meritlistan. Gjorde 13 mål för amerikanska NAHL- laget Bismarck Bobcats säsongen 2007/2008, där han för övrigt spelade ihop med ÖHC:s förstacenter Tobias Falk.

närmast från Timrå J20 och gjorde 21 poäng på 34 matcher där den gångna säsongen. Vi har fått väldigt goda vitsord från deras tränare. Dessutom har Tobias Falk talat sig varm för både Jesper och Erik, kommenterar Mikael Eriksson.

22-årige rightskytten Erik Englund, som kom till ÖHC från Vita Hästen förra året, har även han bestämt sig för att skriva på för ytterligare två säsonger. Englund producerade 12 mål och 12 assist som center i ÖHC:s andraline den här säsongen, men kommer nu att användas som back.

– Det är både hans önskemål och vår ambition. Erik är ju skolad back, säger Mikael Eriksson.

En annan lovande back är Sebastian Tjärnberg, som övertygade stort när ÖHC snabblånade honom från Nälden i säsongens sista stund. ”Sebbe” har liksom forwarden Mikael Fernström bestämt sig för att stanna kvar i Östersund.

Andreas Eriksson och Peter Westin också att göra. De är jättemotiverade att spela vidare, men måste avvakta lite för att se om allt går att lösa med respektive familjer. Där är vi beredda att vänta ganska länge, säger MIkael Eriksson.

Tills vidare är Daniel Eliasson och Fredrik Olsson däremot inte aktuella för spel i ÖHC.

– Nej, de har inte kunnat lämna några definitiva besked om de vill stanna kvar i Östersund och därför har vi valt att gå vidare med lagbygget utan deras påskrifter.

– Vi måste helt enkelt agera så och det är inga hard feelings mellan oss, båda två respekterar klubb- ens inställning i det här fallet.

mycket väl bli aktuella i ett senare skede. Detsamma gäller även Nisse Bergström som är i samma situation, han vill eventuellt ut igen men vill avvakta och se.

Östersund Hockey för även diskussioner med den här säsongens poängkung Patrick Nordström och hoppas på ett positivt besked inom kort.

Mer läsning

Annons